Građani da se žale snabdjevaču

Šefica Poslaničke grupe Pokreta Samoopredjeljenje Mimoza Kusari-Lila rekla je da postoje osnove sumnje da nadlžne institucije nisu dobro obračunale račune za potrošnju električne energije i da su zbog toga građanima Kosva stigli računi znatno veći u odnosu na isti mjesec prošle godine, prenosi Albanian post.

Kusari-Lila je pozvala sve građane koji imaju nedoumice sa svojim računima žalbe upute snabdjevaču u ovom slučaju, Kosovskoj kompaniji za snabdjevanje električnom energijom ili, za početak, Regulatornoj kancelariji za električnu energiju.

"Vlada Kosova kontinuirano preduzima mjere za ublažavanje suočavanja sa energetskom krizom koja vlada ne samo na Kosovu, već i u drugim zemljama već nekoliko godina kako regiona tako i Evrope", poričila je Kusari-Lila.

Kosovska kompanija za snabdjevanje električnom energijom saopštila je da je vrijednost računa za mjesec decembar povećan kao rezultat "veće potrošnje električne energije" i nesubvencionisanja štedljivih potrošača od strane vlade Kosova u odnosu na prije godinu dana, nakon brojnih žalbi potrošača.

U saopštenju se, takođe, navodi da nije bilo povećanja cijena struje struje od posljednjeg poskupljenja od 15 odsto 1. aprila ove godine.

"Povećanje vrednosti računa u ovom zimskom mjesecu rezultat je povećanja potrošnje električne energije, posebno kod potrošača koji struju koriste za grijanje. Potrošnja električne energije u iznosu većem od 800 kilovati mjesečno se naplaćuje po višoj stopi, kao što stoji na računu svakog kupca", saopštila je Kosovska kompanija za snabdjevanje električnom energijom.

Izvor: Kosovo online/Albanian post