Božić

U katedrali "Majka Tereza“ u Prištini održana je glavna božićna misa koju je predvodio biskup prizrensko-prištinski Dod Gjergji, i koji je tom prilikom uputio poruke o dobroti, bliskosti, solidarnosti i pozvao na mir u svetu.

Biskup Gjergji je istakao da je Božić prilika da budemo zahvalni i da osnažimo svoju svijest.

"Božićni praznik je najljepši trenutak i najbolja prilika da se zahvalimo, da odamo slavu tvorcu, jer se u ovoj svetoj noći ovaploćenjem riječi ispunjava spasonosno obećanje za sve ljude. Dat nam je princ mira koji nas ispunjava ljubavlju i čini jakima. Ovim svečanim proslavljanjem ove noći osvežavamo sjećanje na djelo Božije, jačamo svijest, radosno pevamo pjesme anđelima, a zatim blagovestimo spasenje koje dolazi kroz Hrista, dajući mu slavu koju zaslužuje i cijeneći njegov rad“, rekao je on.

Biskup Gjergji se pomolio za ljude u nevolji i pozvao na mir u svijetu. Takođe je istakao da je potrebno više međusobne ljubavi i unapređenje međureligijske tolerancije.

"Da nikada ne prestanemo da tragamo za istinom i da ona pronađe nas, da promovišemo ljubav jedni prema drugima i međureligijsku toleranciju kao neprocijenjivo bogatstvo među nama, već da je podignemo u drugu dimenziju. Kroz mir, slobodu i ljubav, neka svako otkrije lepotu duše i predstavi je Tvorcu i ako smogne hrabrosti da pristupi krštenju“, dodao je on.