Obdukcija

Pripadnik specijalne granične jedinice Policije Kosova preminuo je danas na graničnom prijelazu Jarinje.

Smrt Rexhepa Sejdiua potvrdio je zamnenik direktora policije na severu Veton Elshani.

"Oko 07.20 policajac je pronađen mrtav tokom smjene na Jarinju. Njegove kolege su ga pronašle mrtvog, nekoliko sati nakon što je otišao da se odmori“, rekao je Elshani.

Preminuli policajac bio je u sastavu Specijalnih jedinica granične policije.

Tijelo je poslato na obdukciju u Institut za sudsku medicinu, a sahrana se očekuje sutra. Portali na albanskom jeziku su objavili sliku preminulog kosovskog policajca, koji je kako je naveo ministar policije Xhelal Sveçla učestvovao u hapšenju Dejana Pantića.

"S dubokom tugom primio sam vijest o smrti policajca Rexhepa Sejdiua dok je bio na dužnosti u stanici granične jedinice za brzu intervenciju na Jarinju. Sejdiu će ostati upamćen kao posvećen i neumoran policajac, angažovan u borbi protiv svakog zločina posebno posljednjih godina na sjeveru naše zemlje kao pripadnik granične jedinice za brzu intervenciju. Zajedno sa svojim kolegama, Rexhepi se prije godinu dana opirao 19-dnevnoj blokadi na Jarinju nakon što je uhapsio bivšeg policajca Dejana Pantića.
Izražavam najiskrenije saučešće njegovoj porodici, majci, supruzi njegove djece", napisao je Sveçla između ostalog na Facebooku.