Portparol EU

Portparol Evropske unije Peter Stano, povodom objavljivanja nacrta ZSO od strane bivšeg šefa Kosovske informativne agencije Burima Ramadanija, za koji tvrdi da je nacrt koji je pripremila EU, kazao je da ne zna ko je Ramadani, i da ne vidi razlog da komentariše bilo šta što on tvrdi ili objavljuje, prenosi Euraktiv.

Stano ističe da prijedlog EU o ZSO nije javno objavljen, jer su diplomatski napori u toku.

"Predstavljen je novi izbalansirani evropski prijedlog Zajednice i o njemu su razgovarale obe strane. Međutim, prijedlog EU nije javno objavljen jer su diplomatski napori u toku. Nikada ne prenosimo zvanične dokumente o kojima se razgovara i očekujemo isto od partnera, jer je normalna praksa u međunarodnom posredovanju da se proces vodi u povjerljivosti“, rekao je Stano, dodajući da je dugogodišnja politika Komisije da ne komentariše informacije o navodnim curenjima.

Bivši šef Kosovske informativne agencije (KIA) Burim Ramadani objavio je nacrt statuta ZSO koji je, kako je naveo, pripremila Evropska unija.

Prema njegovim riječima, na osnovu onoga što je pročitao, Kosovo treba da dobije "nešto veliko zauzvrat ako sprovede dogovoreno iz Nacrta".

Izvor: Kosovo online/Euractiv