Čestitam!

Poslanica Alijanse za budućnost Kosova Time Kadrijaj istakla je da je premijeru Albinu Kurtiju pored "viceva o uspjehu u dijalogu sa Srbijom", pamet na palo da je ostvario dobre rezultate u diplomatiji, te da je očigledno zaboravio da je EU uvela sankcije Kosovu.

"Poslije viceva o uspjehu u dijalogu, premijeru Kurtiju je danas palo na pamet da je postigao uspjeh u diplomatiji. Među njima je naveo i prijavu međunarodnim organizacijama, poput Savjeta Evrope i aplikaciju za članstvo u EU. Kurti ignoriše činjenicu da je EU uvela sankcije. Dakle, politička volja zemalja članica Evropske unije je ta koja je dozvolila uvođenje sankcionih mera protiv Republike Kosovo", navela je Kadrijaj na Facebooku.

Kako je dodala, Kurti pominje sastanke Ministarstva spoljnih poslova, učešće na međunarodnim konferencijama, sporazume i memorandume.

Ne izdvaja ni jednog od njih, po bilo kakvoj težini ili strateškom značaju, primjećuje i navodi da je razlog za to što i nema.

"Čak ni novo priznanje iz bilo koje zemlje. Čak ni upozorenje na bilo kakvo očekivanje priznanja. Zbog njihove težine, vrijedi ih podsjetiti da dok je prethodna vlada dobila priznanje od Izraela, Kurtijeva vlada je za skoro 3 godine vratila priznanje Republike Palau. Čestitam. O ostalih 100 priznanja da i ne govorimo. Sa ovim pristupom, vladi kornjača bi trebao milenijum da napravi korak", navela je Kadrijaj.

Kako ističe, aktuelna vlast je svojom taktikom i obmanama uspjela da iziritira saveznika broj jedan - SAD.

"Ovakvim ležernim pristupom odnosima sa EU i SAD, zahtjev njegove vlade za članstvo Kosova u EU, godinama će ostati bez odgovora. Ovakvim ležernim pristupom, otvaranje pregovora biće moguće kada ih susjedne zemlje zatvore", poručila je Kadrijaj.

Izvor: Kosovo Online