Nije logično!

Portparolka Demokratskog saveza Kosova Sibel Halimi poručila je premijeru Albinu Kurtiju da nije logično hvaliti se za uspjehe u diplomatiji, u vreme kada je Kosovo pod sankcijama svojih saveznika i kada za dvije i po godine njegovog mandata nije bilo novih priznanja Kosova, a ni članstava u međunarodnim organizacijama.

Kurti se putem Facebooka prethodno pohvalio uspjesima svoje vlade na polju spoljne politike, navodeći između ostalog da je uspješno pređena prva faza učlanjenja u Savjet Evrope i da je podnet zahtjev za članstvo u EU. Halimi je ubrzo poručila da mu je bolje da radi na uklanjanju sankcija koje direktno pogađaju građane Kosova.

„Za dvije i po godine mandata nismo imali ni priznanje, ni članstvo u međunarodnim organizacijama. Nazvati aplikaciju uspešnom je apsurdno. Ako se sjetimo bezbroj grešaka zamjenice premijera Donike Gërvalle-Schwarz sa njenim nepromišljenim i štetnim izjavama po zemlju, onda možemo da zaključimo da je kosovska diplomatija u ćorsokaku“, poručila je Halimi na Facebooku.

Izvor: Kosovo Online