Ćerka novinara Fahria Musliua, Valbona, oštro je reagovala na objavu šefa kabineta predsjednice Kosova, Blerima Vele, poručivši mu da samo kukavice i neprofesionalci pišu, pa brišu svoje objave, kao i da "ne gleda dalje od svoje fotelje".

Vela je u objavi na društvenoj mreži “X” podrugljivo zatražio od predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i novinara Fahria Musliua da odu na DNK analizu, aludirajući na pojedine spekulacije da su njih dvojica navodno otac i sin, da bi tu objavu obrisao i izvinio se Misliuu i javnosti.



“Vela, prije nego što pišeš ili komentarišeš nešto - razmisli dva puta. Ili piši i ne briši ili nemoj da pišeš. Samo kukavice, neprofesionalci i glupaci pišu pa brišu… A hrabri, profesionalci, kao i moralni, stoje iza svojih objava, riječi, statusa i komentara”, napisala je ona na Facebooku.

Veli je poručila da, ako ga zanima DNK njenog oca, može da dođe u njihov dom da uzme uzorak, ali da prethodno mora profesionalno da se pripremi, jer se - ne radi o kabinetu predsjednice.

“Pročitala sam da ste muž i otac. Ne znam da li ste, prije nego što ste pisali, razmislili da li nanosite bol porodici Musliu? Da li ste razmislili da i Fahri ima suprugu, četiri ćerke i šestoro unučadi? I, ne samo to. Naravno niste, jer ne možete gledati dalje od svoje fotelje”, navela je.

Upitala ga je i da li razmišlja o psihičkoj i emocionalnoj boli koju izaziva članovima njene porodice, kao i njenom ocu koji je, kaže, već devet godina žigosan od strane medija, od njegovih “kolega” i od skoro, od ljudi koji, poput Vele predstavljaju važnu instituciju Kosova.

Istakla je da bi, da je bliže, stavila na vagu karijeru Fahrija Musliua i tjelesnu težinu Vele, kao i da bi izmerila i “Velin mozak i intelekt”.

“Stavila bih na vagu i Vaše godine, ako bi imali 50, koliko je duga karijera Fahrija”, navela je i dodala da je dobro što nema priliku za to jer bi, kaže, morala na vagu da stavi i napisane knjige, analize, kao i izvještaje i intervjue koje je vodio Fahri.

“Vela, tvoja mrlja, kao ni desetine medija koji tu vijest prenose skoro deset godina, ne kalja ni Fahriuov obraz, ni karijeru, jer ju je izgradio uz mnogo Truda. Na kraju, ne manje važno, šteta za tvoj način komunikacije”, napisala je ćerka Fahria Musliua.

Izvor: Kosovo Online