Premijer Kosova

Premijer Kosova Albin Kurti odbio je na sjednici u Skuptini Kosova da odgovara na pitanja poslanika koji nisu glasali za međunarodne sporazume, prenosi Teve 1.

Kurti je na sjednici rekao da do sada nije bilo premijera koji je "češće i tačnije" odgovarao na poslanička pitanja, ali da to više neće biti slučaj, s obzirom na to da poslanici, kako kaže, neglasanjem za međunarodne sporazume rade na štetu Kosova.

"Pošto ne glasate o međunarodnim ugovorima, svi poslanici koji postavljaju pitanja neće imati moj odgovor, iako sam ga već pripremio. Moramo biti kolege iz iste države, a iz iste smo države, ako je u pitanju zaštita i zastupanje javnog i državnog interesa. Nije bilo premijera na nezavisnom Kosovu koji je češće i preciznije odgovarao na poslanička pitanja. Dakle, kada budete odgovorni poslanici u Skupštini Kosova, tek onda ću ja odgovarati na poslaničko pitanje", izjavio je Kurti.

Kurti je istakao da poslanici ne mogu da očekuju odgovore, a da Kosovo oštete za 360 miliona eura koliko bi donelo desetak međunarodnih sporazuma, za koje odbijaju da glasaju.

Izvor: Kosovo online/TEVE1