Nakon nekoliko borbi

Ministar unutrašnjih poslova, Xhelal Sveçla, rekao je da je Policija Kosova uspjela da uspostavi kontrolu nad teritorijom u Banjskoj.

On je rekao da su do sada ubijena trojica napadača, da je šestoro uhapšenih, od kojih su dvojica ranjeni i u uniformi, i još četvorica koji su uhvaćena da pružaju podršku u operaciji preko radija.

"Stavili smo ovu teritoriju pod kontrolu. To je učinjeno nakon nekoliko uzastopnih borbi. Imali smo žrtvu. Operaciju smo izveli bez drugih žrtava. Imamo šestoro uhapšenih, od kojih su dvojica ranjena u uniformi, a još četvoro koji su preko radija podržavali operaciju. Najmanje tri ubijena napadača su identifikovana i transportuju se”, rekao je načelnik MUP-a.

On je rekao da je policija otkrila i veliku količinu municije, eksploziva, uniformi, logistike i hrane.

"Policija Kosova je otkrila izuzetnu količinu eksploziva, uniformi, logistike, hrane, opreme za barikade, što je bila oprema za nekoliko stotina drugih napadača. Spremni su da naruše suverenitet Kosova“, dodao je načelnik Ministarstva unutrašnjih poslova.

Sveçla kaže da neki od uhapšenih pripadaju terorističkoj organizaciji "Civilna zaštita".

"Oni su propali zahvaljujući žrtvi i posvećenosti Policije Kosova. Ovo je teroristička grupa, jer su umješani u terorističke akte. Neki od njih su identifikovani kao dio Civilne zaštite“, rekao je Sveçla.

Ministar unutrašnjih poslova je rekao da se čak i hodočasnici u manastiru Banjska provjeravaju kako bi se uvjerili da nema infiltriranih iz terorističke grupe.

"Hodočasnici se provjeravaju kako bi se uvjerili da nema infiltriranih“, dodao je ministar Sveçla.