Portparol EU

Portparol Evropske unije Peter Stano odgovorio je na optužbe poslanice Samoopredjeljenja Arbereshe Kryeziu-Hiseni da je Brisel pristrasan u dijalogu Kosova i Srbije navodeći da ta izjava nema racionalnog osnova, prenosi Demokracia.com.

Kryeziu-Hiseni je nakon runde dijaloga kazala da su visoki predstavnik EU Josep Borrell i specijalni izaslanik EU za dijalog Mirsolav Lajčak stali na stranu Srbije, dok je premijer Albin Kurti ostao sam na jednoj strani.

Stano je odgovarajući na pitanje u vezi toga listu Express kazao da obično ne komentarišu izjave, posebno ne one koje nemaju nikakvu racionalnu osnovu.

"Hvala vam na mejlu i pitanjima. Obično ne komentarišemo komentare, posebno ne one koji nemaju nikakvu racionalnu osnovu", rekao je Stano za Gazetu express.

Dodao je da Borrell i Lajčak jasno stoje u ime Evropske unije na strani evropskih vrijednosti i principa koje primenjuju u naporima u okviru dijaloga Kosova i Srbije.

Kako kaže, rezultat razgovora koji su vođeni u Briselu jasno pokazuju ko je zainteresovan za evropske rezultate i rješenja, a ko ne.

Izvor: Kosovo online/Democracia