Na neodređeno vrijeme!

Gradonačelnik Sjeverne Mitrovice Erden Atiq objavio je na Facebooku da se rok za iseljenje srpskih institucija iz zgrade u Bošnjačkoj mahali, odlaže do prijema Izvještaja od strane Opštinskog inspektorata.

Podsjetimo, radnici koji rade u srpskim institucijama u zgradi u Bošnjačkoj mahali duže od 35 sati nisu izašli sa svojih radnih mjesta u strahu da će pripadnici policije nasilno ući i zauzeti zgradu.

Kosovo onlajn je juče objavio da je iz jedne zapadne ambasade na Ksoovu zatraženo od gradonačelnika Sjeverne Mitrovice da još jednom odloži odluku o prinudnom iseljavanju srpskih institucija u zgradi u Bošnjačkoj mahali.

Atiq je dan kasnije objavio da se iseljenje odlaže do kako je naveo izvještaja od strane Opštinskog inspektorata.

U dokumentu koji je Atiq objavio na Fejsbuku se navodi da je na osnovu članova 13. i 58. Zakona br. 03/ L-040 za lokalnu samoupravu, član 31. Statuta opštine od 15.05.2014.godine, gradonačelnik opštine Sjeverna Mitrovica, doneo sljedeću odluku.

1) Rok za puštanje u promet objekta, bespravno korišćenog, odlaže se do prihvatanja Izvještaja od strane Opštinskog inspektorata.

2) Opštinska inspekcija je dužna da utvrdi okolnosti i razloge korišćenja predmetnog objekta kroz obilazak terena i komunikaciju sa svim stranama.

3) Opštinski inspektorat je dužan da izvještaj iz tačke 1) ovog člana donese u roku od 15 dana, po njegovom prihvatanju i nakon ocjene postupanja, ovo rješenje se sprovodi u izvršnom postupku, ako su stranke odbile dobrovoljno oslobađanje predmeta.

Ostale odredbe Odluke 01-712/031 od 24.08.2023. godine ostaju nepromjenjene.

Odluka stupa na snagu danom potpisivanja.
 
Izvor: Kosovo Online