Prinuđeni

Gradonačelnik Sjeverne Mitrovice Erden Atiq povodom podnošenja peticije sa 4.000 potpisa za smjenu predjsednika opštine CIK-u, rekao je da je svaka akcija koja osnažuje građanina dobrodošla, iako je, kako je rekao, ironično rezultat toga biće njegovo razrješenje sa funkcije predsjednika opštine Sjeverna Mitrovica.

Atiq je saopštio da je peticija organizovana u posljednjim danima roka koji je odredio CIK. Prema njegovim riječima, većina potpisnika peticije bila je prinuđena na to.

Apsolutna većina njih je pod pritiskom i prinuđena od eksponenata 'Srpske liste' da izađu i potpišu peticiju“, izjavio je Atiq na "RTK Prime".

On je istakao da izbore raspisuje predsjednica zemlje i da su ostavke gradonačelnika opština na sjeveru zemlje podnjete bez pritiska institucija zemlje.

Njihove ostavke, dodao je Atiq, podnjete su sa ciljem da izazovu nemire na sjeveru zemlje, igrajući igru viktimizacije i sada plaćaju posljedice tih postupaka.

Dalje, Atić je govorio o svojim aktivnostima kao gradonačelnika opštine Sjeverna Mitrovica, u infrastrukturi i drugim pitanjima koja spadaju u nadležnost opštine.

Između ostalog, govorio je o zabrani neovlašćene gradnje, višespratnicama za kolektivno stanovanje, u nedostatku relevantne dokumentacije, građevinskih dozvola.

Atiq je rekao da je ponosan na posao koji je uradio kao gradonačelnik opštine Sjeverna Mitrovica.

"Ako sam malo olakšao život građanima, veoma sam srećan", izjavio je on.