Korak unazad!

Poslanik PDK Bernard Nikaj rekao je da je izjava generalnog sekretara NATO Jensa Stoltenberga, da je koordinacija sa Alijansom potrebna čak i za slanje specijalnih policijskih snaga na sjever Kosova, direktan rezultat nekoordinacije i djelovanja Vlade Kosova krajem maja ove godine i krize kao posljedice, prenosi Klan Kosova.

Nikaj je istakao da to ima veze sa nastojanjem da NATO obezbjedi bezbjedno okruženje i da osigura da postoji koordinacija između bezbjednosnih snaga, uključujući Specijalne snage Policije Kosova i trupa Kfora na Kosovu, da bi se, kako je naveo, izbjegli elementi nasilja.

„To je negativan razvoj događaja za Kosovo, jer nikada ranije NATO nije tražio da Policija Kosova ili Specijalne snage Policije Kosova zatraže dozvolu ili koordiniraju sa Kforom u slučajevima intervencije u sjevernim dijelovima Kosova“, izjavio je Nikaj.

On je naglasio da to predstavlja korak unazad, jer, prema njegovim riječima, dovodi u pitanje povjerenje NATO u želju i volju Vlade Kosova da koordinira sa trupama Kfora i sa Alijansom.

Izvor: Kosovo Online/Klan Kosova