Član PDK

Član Demokratske partije Kosova Betim Gjoshi, na osnovu nedavnih izjava u vezi afere „ Pšenica i ulje“, tvrdi da su dokaz da je premijer Albin Kurti glavni odgovorni za aferu u vezi državnih rezervi.

Gjoshi je na Facebooku objavio snimak izjava Albina Kurtija i ministarke Rozere Hajdari, u kojima negiraju korupciju i poznanstvo sa uhapšenim Ridvanom Muharemijem, ali i izjavu advokata Mahmuta Halimija, zastupnika uhapšenog biznismena, koji je to negirao.

„Za dva dana date su samo tri izjave koje otkrivaju Albina Kurtija kao glavnog odgovornog za korupcionašku aferu sa državnim rezervom. Albin Kurti: Nema korupcije i zloupotrebe. Imam potpuno povjerenje u ministarku Rozetu Hajdari i njen rad. Rozeta Hajdari: Nemam informaciju da je dotična osoba (Ridvan Muharemi) u bilo kakvom ugovoru ili spoljnom poslovanju za državne rezerve. Mahmut Halimi, advokat Ridvana Muharemija: Ministarstvo ga je angažovalo. Ministarka Hajdari direktno. Molila je. Poznavala ga je kao poslovnog čovjeka, koji ima dugu tradiciju i širok krug prijatelja“, objavio je on.

Izvor: Kosovo Online