Sekretar PDK

Sekretar Demokratske partije Kosova Betim Gjoshi smatra da premijer Albin Kurti štiti ministarku Rozetu Hajdari i biznismena Ridvana Muharemija, uhapšenog pod sumnjom da je bio umješan u zloupotrebu robnih rezervi, jer je i on sam umješan u ta djela korupcije, piše Teve1.

Gjoshi je ocjenio da je video koji je Kurti postavio na Facebook, a u kojem je istakao da u vladi koju predvodi nema korupcije i zloupotrebe te da ima potpuno povjerenje u ministarku Rozetu Hajdari, dokaz da premijer brani zločin i da time ometa pravdu.

"Video Albina Kurtija je skandalozan. Albin Kurti štiti Rozetu Hajdari i Ridvana Muharemija jer je on takođe umješan i suodgovoran u korupciji i protiv nacionalne bezbjednosti. Saradnik superzločinca Milan Radojčića, kao što je štitio Mimozu Kusari koja je koordinisala Radojičićeve poslove, štiti i Rozetu Hajdari i Ridvana Muharemija. Albin Kurti istom moći štiti Nagipa Krasniqija i Martina Berishaja", rekao je Gjoshi.

Premijer Albin Kurti, povodom hapšenja dvoje zaposlenih u Ministarstvu trgovine, industrije i preduzetništva za koje se sumnja da su bili umješani u zloupotrebu robnih rezervi, istakao je da u vladi koju predvodi nema korupcije i zloupotrebe te da ima potpuno poverenje u ministarku Rozetu Hajdari i njen rad.

Kurti se na Facebooku obratio građanima video porukom u kojoj je naveo da je Vlada na čijem je čelu odgovorna i poštena te da je, kako kaže, bez presedana omogućila poslijeratnom Kosovu ekonomski i demokratski napredak.

Ukazao je i da je u državnim rezervama zatečeno 300.000 eura, a da su za dvije godine napravili da bude 25 miliona eura.

Izvor: Kosovo online/Teve 1