Ometaju saradnju

Portparol Demokratske partije Kosova Faton Avdullahu izjavio je da ono što premijer Albin Kurti radi u odnosu na ostale Albance na Balkanu predstavlja gradnju ideoloških bunkera, koji su gori od Envera Hoxhe i ometaju saradnju, prenosi Klan Kosova.

"Ovo je vlada koja proizlazi iz stranke koja koristi albansku nacionalnu zastavu kao svoj partijski logo. Ono što Kurti radi u odnosu na ostale Albance na Balkanu je da gradi ideološke bunkere, koji su gori od Envera Hoxhe i ometaju saradnju", naveo je Avdulahu.

On je prokomentarisao hapšenje bivšeg odbornika Samoopredjeljenja u Prištini Besnika Mujecija u Albaniji kao osumnjičenog za trgovinu drogom, navodeći da je Samoopredjeljenje Mujecija isključilo iz stranke jer postoji mogućnost da "znaju nešto više" te da su to namerno uradili.

"Zbog toga je potrebno da nadležni organi brzo reaguju", kazao je Avdullahu.

Kako kaže, isto se dogodilo kada je ministarka Rozeta Hajadari automobilom udarila djete, a onda je premijer Albin Kurti, prema njegovim riječima, izašao i dao tumačenja.

"Ovo pokazuje da ova vlada misli da su zakoni sekundarni. Ova vlast ima drugi problem, ima koruptivne ideje. Koruptivna ideja je da se tokom kampanje obratimo građanima i kažemo im da ćemo se ujediniti sa Albanijom, a zatim napraviti politiku koja vas više nego ikada odvaja od zvanične Tirane", navodi.

Kako dodaje, to je ideološka korupcija.

Izvor: Kosovo Online/Klan Kosova