Ugrožen integritet

Britanska savjetnica za zajednice premijera Albina Kurtija Elizabeth Gowing podnjela je ostavku na svoju funkciju u Kancelariji za pitanja zajednice, navodeći da je takvu odluku donijela nezadovoljna načinom na koji se sredstva raspodjeljuju manjinama.

Ona je istakla da u trenutnim okolnostima na poziciji koju ima u Kancelariji ne može da sačuva svoj integritet.

"Ponosan sam što nastavljam da budem savjetnik premijera za pitanja zajednica, koordinirajući vitalni rad za kosovske zajednice, očuvanje ustava Kosova kao moderne, funkcionalne demokratije i obezbjeđivanje da javni novac ide tamo gdje treba. Žao mi je što u trenutnim okolnostima nisam osjećala da mogu da zadržim svoj integritet i nastavim da radim sa Kancelarijom za pitanja zajednica", rekla je Gowing za Radio KIM.

Ona je i u pismu koje je poslala premijeru Albinu Kurtiju napisala da će nastaviti savjesno, kao i do sada da se zalaže za prava svih građana na Kosovu.

"Ovo je posao veoma blizak mom srcu koji sam radila sa ljubavlju i energijom i kao član civilnog društva na Kosovu od 2010. i kao član kabineta premijera od 2021. Neću se zaustaviti na ovom poslu jer postoji je toliko toga što treba da se uradi je postignuto za ostvarivanje prava svih građana Republike Kosovo i verujem da vlada ima volju i sposobnost da ostvari neophodne promene i da je to privilegija da i ja budem deo ovog posla", poručila je Gowing.