Bez kompromisa

Ministarka trgovine i industrije Kosova Rozeta Hajdari izjavila je da je tokom inspekcije utvrđeno da 48 dosijea preduzeća registrovanih u Agenciji za registraciju preduzeća ima "sporne odrednice" i dodala da će i njihove dozvole za rad biti suspendovane, poput Televizije Klan Kosova.

Kako je Hajdari objavila na Facebooku, ta preduzeća u rubrici država i prebivalište imaju navedeno „Priština - Kosovo i Metohija“, „Peć - Republika Srbija“, „Gnjilane - Srbija“, „Đakovica - Srbija“.

Istakla je da se nakon suspenzije sertifikata televiziji Klan Kosova, Ministarstvo industrije, preduzetništva i trgovone nije tu zaustavilo, te da je 6. jula osnovalo Komisiju za ponovnu verifikaciju dosijea u Agenciji za registraciju preduzeća, „posebno onih sa sumnjivom dokumentacijom sa neustavnim odrednicama“.

"Komisija je kao rezultat provere dosijea utvrdila da, u 48 dosijea preduzeća registrovanih u ARBK imamo neustavna imena, gdje u rubrici država/država rođenja ili trenutnog prebivališta piše: 'Priština – Kosovo Metohija, Srbija', 'Peć – Republika Srbija', 'Gjilane – Srbija', 'Đakovica - Republika Srbija'...“, navela je Hajdari i poručila da će se i sa njima postupati kao sa televizijom Klan Kosova.

Hajdari je istakla da su tvrdnje da je Ministarstvo industrije, preduzetništva i trgovine djelovalo na način ograničavanja medijske slobode, pristrasne.

"MINT je kao i uvijek posvećen primeni i usklađenju Ustava i zakona Republike Kosovo, bez kompromisa, bez isključenja i bez diskriminacije", zaključila je Hajdari.

Izvor: Kosovo Online