Dijalog Kosova i Srbije

Zamjenik premijera i glavni pregovarač Kosova u dijalogu sa Srbijom Besnik Bislimi učestvovaće sutra na sastanku u Briselu u okviru dijaloga za normalizaciju odnosa sa Srbijom, rekao je njegov politički savjetnik Klisman Kadiu, prenosi Radio Slobodna Evropa.

"Mogu da potvrdim sa naše strane, zamjenik premijera Bislimi će sutra biti u Briselu", naveo je kratko Kadiu.

Delegacija Srbije predvođena direktorom Kancelarije za Kosovo Petrom Petkovićem već je stigla u Brisel, gdje će sutra učestvovati u novoj rundi dijaloga na tehničkom nivou sa Kosovom, uz posredstvanje Evropske unije.

Kako je ranije potvrdila portparolka EU Zoe Muletije strane će tokom sutrašnjeg sastanka nastaviti razgovore o primjeni Sporazuma o putu normalizacije i Aneksa za njegovu implementacije.

Prethodni sastanak delegacija Kosova i Srbije na tehničnom nivou u Briselu održan je 15. maja, nakon čega su pregovori zapali u ćorsokak zbog dešavanja na sjeveru Kosova, nakon što su albanski gradonačelnici izabrani na lokalnim izborima u četiri opštine na sjeveru, koje su Srbi bojkotovali, uz pomoć specijalaca policije, zaposeli zgrade opština u Zvečanu, Zubinom Potoku i Leposaviću.

Izvor: Kosovo Online/RSE