Služe samo Srbiji i Rusiji

Poslanik Demokratske partije Kosova Mergim Lushtaku poručio je da bi nakon tuče u Skupštini Kosova između poslanika PDK i Samoopredjeljenja trebalo da se kaže "stop" vladi Albina Kurtija, odnosno da se "prevaranti sklone sa vlasti i ide na vanredne izbore".

Lushtaku je rekao da je poslije nasilja u parlamentu koje je počinila Kurtijeva vlada, primio "na hiljade telefonskih poziva i poruka na koje nije mogao da odgovori".

"Zahvaljujem na podršci, sa ponosom mogu da kažem da imamo obavezu da ove prevarante što prije uklonimo iz vlasti i izađemo na vanredne izbore! Zato što ne cijene doprinos OVK, skrnave veterane, porodice palih boraca, ne nude rješenja za stvarne probleme, ne rade, ulivaju strah ljudima u državnoj administraciju i čine njihove živote nemogućim. Ljudi napuštaju svoja radna mjesta, a oni ih zamjenjuju svojim partijskim militantima, hoće da eliminišu privatni sektor iz privredne delatnosti, obmanjuju građane, možda štite suverenitet, a u stvari služe samo Srbiji i Rusiji”, napisao je Lushtaku na Facebooku.

Dodao je da bi "narod trebalo da kaže 'stop' vladi Albina Kurtija jer je zbog njega Kosovo u nezavidnoj poziciji u međunarodnoj areni.

Incident u parlamentu počeo je kada je zamjenik premijera Besnik Bislimi pocepao transparent "zdravo" koji su postavili opozicioni poslanici.

Nakon toga je reagovao Lushtaku koji je prišao Kurtiju za govornicom i polio ga vodom iz čaše. Na to je ustao Besnik Bislimi i gađao flašicom vode Lushtakua, pa je nastao opšti metež i razmjena udaraca između poslanika Samoopredjeljenja i PDK.

Izvor: Kosovo Online