Poslanica LDK

Poslanica Demokratskog saveza Kosova Rezarta Krasniqi ocjenila je povodom izjave ministarke spoljnih poslova Donike Gërvalle-Schwarz "da je Evropska unija bez SAD i NATO tigar od papira u bezbjednosnom smislu", da je žalosno što Kosovo ima takve ličnosti na čelu diplomatije. Krasniqi smatra i da je razriješenje Gërvalle-Schwarz sa pozicije ministra minimalno što može da se učini zbog štete koju je napravila sa te pozicije, prenosi Gazeta Blic.

"Žalosno je što Kosovo ima takve ličnosti sa bezbroj skandala na čelu diplomatije", rekla je Krasniqi.

Ona je ocjenila da ismevanje EU predstavlja opasnost za poziciju Kosova u odnosima sa EU.

"Ismevanje EU, pripisivajući joj prezrive atribute, predstavlja dalje ugrožavanje naše pozicije u odnosu na EU, što znači gubitak podrške koja nije izostala ni pod kojim okolnostima", naglasila je poslanica LDK.

Ona smatra da je nephodno da Donika Gërvalla-Schwarz zbog nanošenja štete Kosovu i nedoličnih izjava treba da bude razriješena sa dužnosti šefa diplomatije.

"Smena šefice diplomatije je minimalni čin koji treba preduzeti protiv nje i ona treba da odgovara za štetu nanetu tokom ovog perioda u diplomatiji, koji karakteriše potpuna stagnacija", zaključila je Krasniqi.

Izvor: Kosovo Online/Gazeta Blic