Portparolka LDK

Portparolka Demokratskog saveza Kosova Sibel Halimi poručila je da se Pokret Samoopredjeljenje Albina Kurtija u nedostatku rezultata, okrenuo propagandi, i da je premijer na putu ka diktaturi.

Halimi je reagova na  još jedan snimak Samoopredjeljenja u kojem se kritikuju opozicione stranke i navodi da je dobro što nisu na vlasti jer bi "Kosovo predali Srbiji".

Portparolka LDK rekla je da i u opoziciji i na vlasti, Pokret Samoopredjeljenje "nastavlja da truje građane govorom mržnje".

Navela je da se Samoopredjeljenje, u nedostatku rezultata u poboljšanju života ljudi, okrenulo propagandi, jer je, prema njenim riječima, "to je sve što znaju da rade".

"Nikada nisu uspjeli da se pomaknu iz centrale svoje stranke i presele u stvarni život, zato i ne vladaju, već se samo bave propagandom. Umjesto da se pozivamo na razum – da saslušamo našeg velikog prijatelja Billa Clintona – i prestanemo sa ovim glupostima, Pokret Albina Kurtija nastavlja sa ironičnim i podrugljivim video-snimcima protiv opozicije. Vlast ide ka zabrani kritičkog mišljenja, objavljujući rat opoziciji. Izolovani Kurti je na putu pravo ka diktaturi", rekla je ona.

Izvor: Kosovo Online