Poslanik PDK

Poslanik PDK Abelard Tahiri rekao je da je zabrinjavajuće to što je Vlada Kosova sakrila od javnosti da su kaznene mjere EU zbog nepreduzimanja koraka za deeskalaciju na sjeveru stupile na snagu, upozorivši da one štete odnosima sa međunarodnim partnerima i daljem napretku ka evroatlantskim integracijama, prenosi Dukađini.

"Što se tiče naše evropske agende, ne možemo da govorimo o napretku, jer smo na veoma opasnom nivou razvoja sa EU. To je prilično uznemirujuće, mjere ozbiljno štete našoj evroatlantskoj budućnosti", rekao je Tahiri.

Upozorio je da je Kosovo u nezavidnom položaju i da ga je aktuelna vlast dovela u "jadno stanje".

"Sankcije štete našem odnosu sa državama EU. Stagniramo i mislim da smo zbog ove vlasti u jadnom stanju", naglasio je Tahiri.

On smatra da je jedino rešenje za krizu rušenje Vlade premijera Albina Kurtija, navodeći i mogućnost intervencije opozicije putem glasanja o nepovjerenju.

"Važno je da nađemo put i da ne patimo za protagonizmom", izjavio je Tahiri.

Kako je dodao, opozicija je "na raskrsnici" i moraće da povuče odlučujuće korake za Kosovo.

"Smatram da smo kao opozicija na ivici raskrsnice i da će nam biti nametnuto da donosimo odluke za koje smatramo da su veoma važne za budućnost naše zemlje. Današnja skupština je propala, da ne govorimo o parlamentu koji je zaista propao, koji ne zaslužuje da nastavi sa radom ni jedan dan. Mi nemamo državnu vladu, sve je stagniralo", dodao je Tahiri.

Izvor: Kosovo online/Dukagjini