Zakon mora da prevlada

Premijer Albin Kurti rekao je za France 24 da prije nego što se održe novi izbori u četiri opštine na sjeveru, zakon mora da prevlada, dodajući da ne želi neuspjeh za neuspjehom, prenosi Klan Kosova.

"Izbori će biti održani za par mjeseci po redu i zakonu. Mora postojati red i zakon. Bez zakona ne može biti demokratskih izbora“, rekao je Kurti.

Navodeći da ne želi neuspjeh za neuspjehom, Kurti je kazao da želi da se zalaže za konstruktivnost, red, zakon i demokratiju.

"Za to nema kompromisa“, naglasio je.

Ponovio je da je legitimitet sadašnjih gradonačelnika slab, ali da niko drugi nije legitimniji od njih da ima pristup opštinskim objektima.

"Danas je u tri sjeverne opštine situacija uglavnom mirna. Zašto? Jer iz Beograda nije bilo naloga za nasilje. Vaši računi nisu izašli. Mislili su da će tamo sistem propasti, ali to se nije desilo. Četiri su predsjednika opština. Ako neće da uđu u službene zgrade, gdje da uđu? Ako nisu za njih, za koga su", kazao je Kurti.

Dodao je da se mora zaštiti ustavnost.

"Ne vidim da će ova četiri predsjednika opština završiti mandat. Za nekoliko mjeseci možda imamo izbore, ali bandi ne bi trebalo da bude. Moraju postojati uslovi za vanredne izbore", poručio je Kurti.

Izvor: Kosovo Online/Klan Kosova