Poslanik AAK-a

Šef Poslaničke grupe Alijanse za budućnost Kosova Besnik Tahiri izjavio je da aktuelna Vlada Kosova nema jasnu agendu kada je u pitanju sjever Kosova, prenosi Gazeta express.

"Državna politika se ne radi pravljenjem kontejnera u kojima je glasalo glasalo jedan do dva odsto ljudi i oni su proglasili pobjedu. Taj proces je prihvaćen jer su dva glasa legitimna, ali znaju ko tamo živi, znaju pristup", kazao je Tahiri.

Tahiri je ocenio i da se Vlada ne odnosi prema tom pitanju sa potrebnom ozbiljnošću.

"Odluke koje su donete u vezi sa procesom integracija su pogrešne, razumem da je Srpska lista u Vučićevim rukama, ali kao premijer, kao vlada koja ima odgovornost za zemlju, posebno pitanje bezbjednosti, mora biti adresiran u najozbiljnijoj formi. Znate da su poslali policiju bez ikakve podrške, u stvari danima su bez ikakve logističke podrške", rekao je Tahiri.

Tahiri je dodao i da je riječ o "problemu" koji traje dvije decenije i da u sa time ne treba "eksperimentisati".

"Integracija sjevera Kosova se ne vrši nikakvom taktikom, ovdje moramo da imamo državnu agendu, to je problem star 20 godina, pristup je do sada bio eksperimentalan. To je politička taktika, ko god da je gurao napred, jer se tako ne radi državna politika", rekao je Tahiri.

Izvor: Kosovo Online/Gazeta Express