Poslanik AAK-a

Šef poslanika Alijanse za budućnost Kosova Besnik Tahiri kritikovao je vladu Albina Kurtija, ističući da Kosovo nikada nije bilo slabije na međunarodnom planu, i da je izvještaj američkog ministarstva dokazao koruptivne poslove, prenosi Ekonomija onlajn.

"Jedna stvar za koju znam da je ova vlada uradila je povezivanje sela Arbena Gashija sa selom Beke Berisha", rekao je Tahiri aludirajući na izgradnju mosta u Saradranu u Istoku.

On je naveo mnoštvo kritika na račun Kurtijeve vlade. Prema njegovim riječima, Vlada je podbacila u svim unutrašnjim i spoljnim oblastima.

"Kosovo nikada nije bilo slabije na međunarodnom planu. Unutrašnje krize su se direktno odrazile na slabljenje Kosova na međunarodnom planu. Izvještaj američkog ministarstva je dokazao da ova vlada ima koruptivne poslove", rekao je Tahiri.

On je poslanicima predstavio rezoluciju, i pozvao Kurtija da podnese izvještaj o dvogodišnjem radu Vlade.

"Naša rezolucija predviđa 10 tačaka. Ovo je alarm, poziv za buđenje premijera i njegovog kabineta, koji ne znam šta imaju da kažu kada se pojave na ovoj govornici. Najmanje što je mogao da uradi jeste da donese izvještaj o dvogodišnjem radu za Skupštinu, koji je obavezan“, naveo je Tahiri.

Izvor: Kosovo Online/Ekonomia Online