Uoči vanrednih izbora

Predsjednica Komisije za nadzor Kosovske obavještajne agencije Ganimete Musliu saopštila je da ta agencija ima informacije da se u Raški izvode vježbe tokom kojih se obučavaju "pripadnici takozvane Civilne zaštite za gađanje oružjem i taktiku sa ciljem destabilizacije sjevera Kosova uoči vanrednih izbora", prenosi Ekonomija onlajn.

Ovu informaciju, kako je navela Musliu, preneo je direktor agencije Petrit Ajeti.

"Takozvana Civilna zaštita u saradnji sa Srpskom listom nastavlja sa aktivnostima na sjeveru zemlje. Pripadnici ove organizacije se u Raškoj obučavaju za destabilizujuća dejstva na Kosovu. Nastavlja se paljenje automobila sa RKS tablicama. Takođe, pojačan je linč i progon građana koji se ne povinuju Srpskoj listi. Zato, kao država, moramo da se pripremimo na svako izazivanje situacije, kako ne bismo bili zatečeni. Kosovska obavještajna agencija uspešno obavlja svoj posao. Zvanično govorim u ime institucije, potvrđeno je da se dvije grupe obučavaju u Raški“, tvrdi Musliu.

Ona je navela da je direktor agencije danas detaljno izvestio o svom radu i aktivnostima, ali i o bezbjednosnoj situaciji na Kosovu, kao i da je to bio redovan izvještaj, a da je fokus bio na bezbjednosnoj situaciji na sjeveru Kosova.

"Bezbjednosna situacija na Kosovu je stabilna, sa izuzetkom četiri opštine na sjeveru zemlje u kojima postoje tendencije ka destabilizaciji", izjavila je Musliu.

Izvor: Kosovo Online/Ekonomia Online