Član PDK

Član Demokratske partije Kosova Fehmi Mujota ocjenio je da je Kosovo od 2014. godine izgubilo korak u pronalaženju brzog i lakog riješenja u dijalogu sa Srbijom, kao i da Kosovo neće moći da dobije priznanje od strane Srbije, prenosi Ekonomija onlajn.

Mujota je rekao i da Kosovo mora da poštuje potpisane sporazume.

"Izgubili smo korak od 2014. godine, da pronađemo brža, lakša i prihvatljivija rješenja, u okviru međunarodnih dokumenata. Kosovo mora da se predstavi kao ozbiljna država, mora da poštuje sporazume koje je sklopilo i koje sklapa. Oni su bili u okviru zakonitosti i ustavnosti Kosova, ali i međunarodnog prava. Da se do rješenja došlo prije 2015., bilo bi lakše i bolje”, rekao je Mujota za Teve1.

Prema njegovim riječima, Kosovo neće moći da dobije priznanje Srbije.

"Produženje ‘nefinalizacije’ priznanja između Kosova i Srbije uvijek će ostavljati prilike za druge dileme i zahtjeve. Da se krenulo drugim putem pre tri godine, imali bismo šansu, sada je kasno. Kosovo neće moći da dobije priznanje od Srbije“, smatra Mujota.

On je naveo i da su premijer Albin Kurti i predsjednica Vjosa Osmani imali drugačije puteve na političkoj sceni, ali da sada “vezuju sebi politički konopac oko vrata”.

"Po svemu sudeći, na putu kojim su išli, neće dostići maksimum koji je trebalo da bude postignut“, rekao je Mujota, dodajući da su Kurti i Osmani ostavili loš trag u svojoj političkoj prošlosti.

Izvor: Kosovo Online/Ekonomia Online