Ambasador Srbije i Kosova u SAD Marko Đurić i Ilir Dugolli zajedno su prisustvovali prijemu koji je ambasador EU u Vašingtonu Stavros Lambrinidis priredio za diplomate Zapadnog Balkana povodom posjete Americi direktorke Evropske službe za spoljne poslove Angeline Eichhorst.

“Drago mi je da ugostim u Rezidenciji EU moje kolege ambasadore Zapadnog Balkana iz Albanije, Crne Gore, Srbije, Sjeverne Makedonije i Kosova na odličnoj diskusiji sa direktorkom Evropske službe za spoljne poslove Angelinom Eichhorst, koja se nalazi u posjeti Vašingtonu”, napisao je Lambrinidis svom na Twitter nalogu.

Đurić gotovo svakodnevno ima susrete sa visokim zvaničnicima SAD, ali i kolegama iz zemalja članica EU, kao i drugih zemalja.

Politički analitičar sa Kosova Agon Maliqi nedavno je izjavio da je ambasador Srbije u SAD Marko Đurić postao "najmoćniji i najuticajniji balkanski ambasador".

Maliqi je, u izjavi kosovskim medijima, kritikovao odnos Kosova sa administracijom Joea Bidena i rad Ambasade Kosova u SAD, naglašavajući da je ambasador Srbije postao najmoćniji i najuticajniji balkanski ambasador u Americi.
  Izvor: Kosovo Online