Član Predsjedništva PDK

Član Predsjedništva Demokratske partije Kosova Adri Nurelari zatražio je objašnjenje od premijera Albina Kurtija zbog čega je dozvolio premijerki Srbije Ani Brnabić da posjeti Kosovo, jer je, kako je istakao, nepoželjna otkako je "optužila Albance da su sišli sa planine".

Nurellari je u objavi na Facebooku poručio Kurtiju da objasni zašto je ukinuo zabranu ulaska na Kosovo premijerki Srbije Ani Brnabić.
 
"Premijer Kurti koji se u opoziciji prodavao kao zastava patriotizma i zvao političke rivale "izdajnicima" mora da da objašnjenje kada i zašto je ukinuo zabranu srpskoj premijerki Brnabić", rekao je Nurellari.

Prema njegovim riječima, premijerku Srbije Anu Brnabić je prethodni premijer dodao na listu osoba kojima nije dozvoljen ulazak na Kosovo zbog njenih "rasističkih izjava, ali je očigledno Kurti amnestirao i sklonio zabranu".

"Ova amnestija prema srpskoj premijerki dolazi nakon još ozbiljnijeg pokušaja amnestije koji je Kurti napravio u maju kada je u Vašingtonu rekao da "Milošević nije pitao Vučića". Oni idu u skladu sa hegemonističkom strategijom Srbije, koja pokušava da izjednači žrtvu sa krvnikom", rekao je Nurellari.

Izvor: Kosovo Online