Predsjednik Socijaldemokratske partije (SDP) Dardan Molliqaj istakao je da premijer Albin Kurti ne govori javno o dijalogu sa Srbijom i da se, sve što je poznato o sastanku održanom u Briselu, saznalo od predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i iz srpskih medija, prenosi Indeksonline.net.

Molliqaj je istakao da je dužnost kosovske delegacije da obavjesti javnost o razvoju događaja i upitao Kurtija iz kog razloga ne želi da govori o tako važnoj temi.

"Zatvoreni dijalog. Ekskluzivni dijalog. I to samo kod kosovske delegacije. Kako se desilo, šta je rečeno, a šta nije rečeno u dijalogu saznajemo iz medija u Srbiji, gdje informacije prenosi Vučić. Onda nam kažu da smo pod uticajem 'neprijateljskih medija'. Ne postoji izvor informacija, posebno odgovornost sa kosovske strane u vezi sa dijalogom", naveo je Molliqaj.

Kako je dodao, Kosovo nema viziju, plan, ni platformu za dijalog.

"Nema odobrene platforme u Skupštini. Nema izvještavanja u Skupštini. Nema dijaloga sa civilnim društvom. Period od godinu i po dana, otkako je započeo dijalog sa Srbijom, predstavlja i vrijeme kada je počelo 'raspuštanje' Skupštine i izgubljen značaj odgovornosti prema građanima. Uzimajući zdravo za gotovo blanko podršku koju je parlamentarna opozicija dala procesu dijaloga, bahata vlast ništa ne pruža. Nema čak ni simulacije transparentnosti. Kurti ćuti, Bislimi ćuti. Zašto ćute, postavlja se pitanje", istakao je Molliqaj.

Izvor: Kosovo Online/Indeksonline.net