Predsjednik Albanije

Predsjednik Albanije Ilir Meta rekao je da ne prihvata nikakvu zahvalnost od strane kosovskih lidera i dodao da je njegova moralna i ustavna obaveza da pomogne i da će kada zvanično napusti funkciju predsjednika, još više da se posveti Kosovu, prenosi Koha.

"Ne prihvatam nikakvu zahvalnost jer sam izvršio ustavnu, ali i moralnu dužnost, kakvu ima svaki građanin Albanije, i jedino što žalim je što sam mogao da uradim više u podršci Kosovu, ali sam imao i probleme u mojoj zemlji tokom ovih pet godina. Ali obećavam vam da ću od ponedjeljka, 25. jula, ujutru, činiti mnogo više i za Kosovo“, rekao je Meta.

Meta je dodao da je uvjeren da će i sljedeći predsjednik Albanije biti na strani Kosova.

„Ono za šta želim da vam se zahvalim danas je na odličnoj saradnji koju smo imali sa vama i sa svim institucijama Kosova i koja će se nastaviti i u budućnosti. Uvjeren sam da će izabrani predsjednik Albanije nastaviti ovu veoma pozitivnu tradiciju. Ovde je važno istaći odluku Međunarodnog suda pravde, jer je ona učvrstila nezavisnost Kosova i put slobode na koji je Kosovo ušlo“, rekao je Meta.

Predsjednica Kosova Vjosa Osmani zahvalila je predsjedniku Albanije na doprinosu odnosima dvije zemlje i podršci tokom svih procesa kroz koje je Kosovo prošlo.

Izvor: Kosovo Online/Koha ditore