Pet policajaca povređeno

Policija Kosova zaplenila je sinoć u regionu Leposavića veliku količinu alkoholnih i bezalkoholnih pića i uhapsila vozača kamiona, tridesetdvogodišnjeg A.D. Kako su naveli iz Policije Kosova, na magistralnom putu Jarinje-Mitrovica, najpre je zaustavljen automobil crne boje, "nepoznatih registarskih oznaka", kojim je upravljao U. R. (2002).

Ubrzo je primjećen kamion, koji se velikom brzinom kretao ka blokadi koju su činila vozila policije.

Prema navodima policije, u toku jurnjave za kamionom povređeno je pet policajaca i oštećeno jedno policijsko vozilo, kada je u njega udario pomenuti kamion čiji se vozač, kako se dodaje, oglušio o naredbe policajaca da se zaustavi.

Jedinica za brze intervencije pogranične policije je potom sa upaljenim rotacionim svijetlima i signalizirajući baterijskom lampom, vozaču kamiona naredila da se zaustavi.

"I pored svih signala za zaustavljanje, uključujući baterijsku lampu, isti nije poštovao zakonski nalog policijskih službenika i nastavio vožnju. Policijski službenici, u cilju zaštite svoje živote i druge učesnike u saobraćaju i sprovođenja zakona, nastavili su da prate kamion, signalizirajući sve vreme alarmom i rotacijom kao i dugim signalima da se vozilo zaustavi, ali se isti se oglušio na date naredbe i nastavio u pravcu magistralnog puta Mitrovica-Jarinje“, navodi se u saopštenju.

Dalje se navodi da je u pokušaju da se vozilo zaustavi, vozač kamiona po drugi put udario u policijski automobil, pri čemu je naneo povrede policajcima i pričinio znatnu materijalnu štetu.

"Usljed ugrožavanja života naših službenika i učesnika u saobraćaju, preduzeli smo neophodne korake i upotrebljeno je službeno oružje. Nakon svih zakonskih radnji, policijski službenici, u selu Ljažin su uspjeli da zaustave kamion i u ovom slučaju uhapsili su vozača kamiona, osumnjičenog A.D (1990)“, navodi se u saopštenju.

Na lice mjesta izašla je regionalna istražna jedinica granične policije, jedinica za borbu protiv terorizma, forenzička jedinica i Carina Kosova.

U vezi sa predmetom, obavješten je tužilac i po njegovom nalogu je priveden osumnjičeni A.D. koji se sada tereti za „nedozvoljen prijelaz granice“, „krijumčarenje robe“ i „napad na službeno lice“.

Osumnjičeni U.R, (2002), vozač automobila pušten je u redovni postupak, a švercovana roba predata Carini Kosova.

Zbog nedozvoljenih i rizičnih radnji osumnjičenih, povređeno je pet policijskih službenika kojima je ukazana ljekarska pomoć, a oštećen je službeni automobil.