Bivši poslanik VV-a

Bivši poslanik Samoopredjeljenja Florin Krasniqi rekao je da Kosovo kao država neće još dugo postajati, jer odnosi sa SAD degradiraju, prenosi Reporteri.

"Čudo je da smo postali država, a pošto se to desilo zahvaljujući Sjedinjenim Američkim Državama, a svaki trenutak kada ova vlast održava ovakve odnose sa Amerikom, je opasan i ova vlada treba da ide", kazao je Krasniqi.

Krasniqi je istakao i da Kurtijeva vlada radi intenzivno na štetan način po Kosovo, kao i da ima pogrešno uvjerenje da Kosovo treba da bude bliskije sa Njemačkom i EU nego sa SAD, prenosi Periskopi.

"Njemačka jeste napredna zemlja i blagosloveni smo zbog toga, ali to je naša slaba politička pozicija. Nisam protiv tih odnosa, odnosi sa Evropom su neophpodni, ali su sa Amerikom svetinja", rekao je on.

On je Kurtija opisao kao opasnog, jer ga Amerika ignoriše što, kaže, ne bi trebalo da se dešava.

"Kosovu je potreban snažan lider, koga podržavaju naši prijatelji", rekao je Krasniqi.

On se izvinio ljudima koje je poslao u Pokret Samoopredjeljenja, kako je kazao, nije znao da će Kosovo dovesti do ove tačke gdje je danas.

"Izvinjavam se ljudima koje sam odveo u Samoopredjeljenje, jer nisam znao da će oni dovesti Kosovo u ovu situaciju“, rekao je Krasniqi u Debati plus.
 
Izvor: Reporteri/Periskopi