Specijalni sud

Bivši predsjednik Skupštine Kosova i jedan od bivših lidera OVK koji se zbog navodnih ratnih zločina nalaži u pritvorskoj jedinici Specijalizovanih vijeća Kosova Kadri Veseli, izjasnio se danas da nije kriv povodom nove, izmjenjene optužnice u slučaju protiv njega i drugih lidera OVK. U Izmjenjenoj optužnici, oni se, između ostalog terete i za ratne zločine u Gnjilanu, Budakovu i Semetištu, objavljeno je na sajtu Specijalizovanih vijeća Kosova.

Na sjednici, na kojoj je trebalo da se izjasni o Krivici, Veseli je izjavio da je pročitao i da prihvata izmjenjenu optužnicu od 29. aprila 2022. godine.

"Da, shvatio sam", kratko je odgovorio Veseli na pitanje sudije Gioua i istakao da bi voleo da suđenje počne što prije.

"Pročitao sam optužnicu, samo želim da suđenje počne što prije i da imam pravo da iznesem svoj stav i svoju nevinost pred građanima Kosova, kao i pred ovim časnim sudom", dodao je Veseli.

Nakon što mu je sudija pročitao prava, Veseli je kazao da se nada da će imati priliku i da ih primjeni u sudu, prenosi Lajmi.

Ranije danas i bivši predsjednik Kosova Hashim Thaçi pojavio se pred sudom, gdje je rekao da nije pročitao optužnicu jer je nije u potpunosti razumeo i izjasnio se da nije kriv.

Izvor: Lajmi.net/Kosovoonline