Otvorite put

Predsjednik Alijanse za budućnost Kosova Ramush Haradinaj kaže da očekuje da će premijer Albin Kurti i predsjednica Vjosa Osmani bez odlaganja promjeniti stav i otvoriti put za realizovanje projekta američkog gasovoda Skoplje-Priština.

Haradinaj se tim povodom oglasio na Facebooku, nakon što su EU i SAD potpisale veliki sporazum o tečnom prirodnom gasu, u nastojanju da smanje zavisnost Evrope od ruskih energenata.

"Ruski gas je mrtav, napravite mjesta za američki gasovod", poručioje Haradinaj.

Haradinaj je rekao da je EU, iako kasni, potpisala veliki dogovor o američkom tečnom gasu, projektu koji je Evropu odvojio od zavisnosti od ruskog gasa, ali i podsjetio da je nažalost Vlada Kosova bez dobrog razloga odbila projekat američkog gasovoda.

"Nažalost ni predsjednik nije imao hrabrosti da kaže ni jednu riječ o ekonomskom i bezbjednosnom projektu za Kosovo i region, koji je odobrio lično predsjednik Biden! Sada kada su se koncepti cijelog demokratskog sveta promenili za Rusiju i ruski gas, nadam se da će premijer Kosova i predsjednica Kosova promjeniti stav i to odmah bez odlaganja kako bi se otvorio put za projekat gasovoda Skoplje-Priština", naveo je Haradinaj i dodao da je ruski Gasprom mrtav.

Izvor: Kosovo Online