Zamjenik ministra prosvete

Priznavanje univerzitetskih diploma između Kosova i Srbije i dalje ostaje neizvodljivo sa obe strane, a u Ministarstvu prosvete, nauke, tehnologije i inovacija kažu da pokušavaju da postignu dogovor o priznavanju diploma između svih zemalja Zapadnog Balkana, prenosi Koha.

Zamjenik ministra prosvete Dukagjin Pupovci kazao je da je delegacija Srbije ta koja je insistirala da se Briselski sporazum primjeni u odnosima Kosova i Srbije, što po njemu, nije rješenje.

"Delegacija Srbije je u ovim pregovorima insistirala da se u izvještaju Kosova i Srbije primeni Briselski sporazum, što nas je dovelo u situaciju da zapravo diplome nisu mogle da se priznaju i da nije imalo smisla sklapati takav sporazum, pogotovo kada nemamo problema sa Sjevernom Makedonijom, Crnom Gorom“, rekao je on.

Pupovci je na konferenciji govorio i o prioritetima i strateškim planovima Ministarstva prosvete. Prema njegovim riječima, ovo ministarstvo karakterišu tri ključne riječi po kojima se djeluje: kvalitet, inkluzija i odgovornost u obrazovnom sistemu Kosova.

Zamjenik ministra je još jednom pomenuo isplatu 32 funkcionera srpske nacionalnosti, kojima je prošle nedjelje, prilikom izvještavanja skupštinske Komisije za finansijski nadzor, rekao da treba obustaviti plate.

Prema njegovim riječima, biće im suspendovane plate za mjesec februar kako bi se predstavili poslodavcu i prihvatili svoje radne obaveze ili se izjasnili da li žele da rade.
 
Izvor: Koha ditore/Kosovoonline