Suprug Vjose Osmani

Suprug predsjednice Kosova Vjose Osmani, Prindon Sadriu, nakon što je medije nazvao "udruženim zločinačkim poduhvatom“, pokušao je da opravda svoje riječi ugroženošću svoje porodice, ističući da je njegova izjava loše interpretirana i da ima poštovanje za profesionalne novinare ali se protivi medijskim agendama, prenosi Albanian post.

"Tendencije kaljanja aktivnosti i imidža predsjednice Osmani, moje supruge i majke naše dvije ćerke, suštinski je teško tolerisati, jer su uvijek rezultirale prijetnjom po njihove živote i bezbjednost“, napisao je Sadriu na Facebooku.

Prema njegovim riječima, "ako ne znate da stanete uz svoju porodicu, rizikujete da ne znate da stanete ni na radno mjesto ni uz državu”.

"Kada je život moje porodice ugrožen zbog demonizacije, dezinformisanja i propagande pojedinih ljudi, podjednako je sveta dužnost svih nas da zaštitimo svoju porodicu, dostojanstvo i istinu", kazao je on.

Sadriu je rekao da "desetine prijetnji, uključujući prijetnje smrću", koje se upućuju 'uživo' u emisijama protiv njegove porodice, i javno povezivanje Vjosinog oca, nekadašnjeg policajca u Srbiji, da je počinio zločine nad Albancima, priče da su špijuni i sluge Rusije i vođe mafijaških klanova, ne samo da su neistiniti već su rezultirali i narušavanjem bezjbednosti njegove djece.

Sadriu je stao na stranu svoje žene predsjednice, nakon što je saopšteno da je Osmani, dok je bila poslanik, obeštećena sa 4.000 eura za utrošeno gorivo, uprkos tome što je živela u Prištini, a poslanici koji žive u glavnom gradu nemaju pravo na naknadu.

"Predsjednica Osmani nikada nije trošila uzaludno niti zloupotrebljavala javni novac – svaki cent koji je zaradila može se opravdati i dokazati. Ovakva radna kultura ju je obilježila kao poslanicu i kao predsjednicu Skupštine, a karakteriše je i danas kao predsjednicu Kosova“, kazao je Sadriu.