Uznemirenost

Udruženje novinara Kosova uznemireno je zbog uvreda koji je suprug predsjednice Vjose Osmani, Prindon Sadriu, izneo na račun novinara i medija čije je izvještavanje o putnim troškovima Osmanijeve nazvao "udruženim zločinačkim poduhvatom".

"Uznemireni smo omalovažavajućim jezikom koji je Prindon Sadriu upotrebio protiv novinara i medija na Kosovu. Optužbe i napadi supruga predsjednice, koji je i na državnoj funkciji u Ministarstvu spoljnih poslova, povećavaju nesigurnost novinara na Kosovu", navedeno je u saopštenju.

Takođe, kako navode, posljednjih dana portparoli i drugi predstavnici vladajuće stranke koriste neprihvatljiv govor kada su u pitanju mediji što predstavlja direktan pritisak na njihov rad.

Sadriu je sinoć reagovao nakon izvještavanja medija koji su naveli da je predsjednica Osmani, tokom poslaničkog mandata, refundirala putne troškove u iznosu od 4.000 eura.

"Kada predstavnici udruženih zločinačkih poduhvata, parapolitički ’novinari’ i osobe umješane u reketiranje i zloupotrebu miliona, počnu da drža predavanja o moralu. A oni su ti koji su plaćali 1.200 dolara po noći za smještaj u Njujorku u hotelu "Menhetn Interkontinental"“, napisao je Sadriu na Facebooku.

Izvor: Kosovo Online