Ne kleptokrate iz bivše vlasti

Politički analitičar Belul Beqaj izjavio je za Kosovo onlajn da aktuelnu Vladu Kosova jedino može da sruši sam Albin Kurti, zbog nerealnog kursa koji ima prema Sjedinjenim Američkim Državama, a da to ne može da učini opozicija, koja je uznemirena zbog otkrivanja korupcionaških afera.

Članovi opozicije na Kosovu, prije svega iz PDK i AAK, kako prenose portali, mišljenja su da je vlada Albina Kurtija najneuspješnija i najslabija vlast u historiji Kosova.

Beqaj smatra da izjave i zaključci opozicije, na osnovu 10 mjeseci rada Vlade Kosova, prejudiciraju ono što slijedi.

"Serijsko otkrivanje nekadašnjih korupcionaških afera, koje će biti produbljene, dokaz su zašto oni požuruju da dođe do prevremenih izbora", kazao je Beqaj.

Na pitanje postoji li mogućnost da opozicione stranke sruše vladu Albina Kurtija, Beqaj smatra da oni nemaju prava da govore o tome.

"Dokazani tamničari kosovske države i dokazane kleptokrate, nemaju razloga da govore o tome kada će i da li će Vlada Kosova ići na izbore. Jedini faktor koji može da dovede vladu do novih izbora je Albin Kurti, iz razloga što po pitanju međunarodnih odnosa posebno prema Sjednjinjenim Američkim Državama ima nerelan kurs. Njegov nerealan kurs prema problemima može dovesti do novih izbora. Albina Kurtija sa vlasti može da skine jedino Albin Kurti", zaključio je Beqaj.

Izvor: Kosovo Online