Premijer Kosova

Premijer Albin Kurti poručio je na sednici Skupštine Kosova da će Vlada na čijem je čelu izraditi zakon o platama, koji će riješiti suštinske probleme zarada, prenosi Klan Kosova.

Kurti je naglasio da su, od njihovog ponovnog dolaska na vlast, rashodi na Kosovu smanjeni, a prihodi povećani.

"Izrada ovog zakona nije laka i svijesni smo da ono što nije urađeno za 22 godine ne treba da se radi na brzinu. Napravićemo zakon o platama, napravićemo od njega zakon koji rješava suštinske probleme plata. Vlada je posvećena okončanju ad hoc odluka ministara i direktora agencija prema preferencijama i porodičnim vezama. Po dobijanju mandata prešli smo iz kabineta sa 5 potpredsjednika vlade, 21 ministrom, u minimalistički kabinet. Smanjili smo državnu potrošnju, povećali prihode", rekao je Kurti.

Prema njegovim riječima, već 22 godine na Kosovu pokušavaju da sakriju "neaktivnost grupe dodatnim regrutovanjem i raznim dodacima koji su korišćeni za utjehu prijatelja i porodice".

"Novim zakonom će, osim utvrđivanja osnovne plate, naknadama i bonusima biti utvrđene i vrste naknada. Tako što neće dozvoliti da dvoje kolega u istoj kancelariji za isti posao budu različito plaćeni i primaju naknade na neopravdan način", naveo je Kurti.

Izvor: Kosovo Online/Klan Kosova