Sankcije

Premijer Albin Kurti pozdravio je odluku SAD o sankcijama Zvonku Veselinoviću, prenosi Koha.

Kurti je rekao da "Veselinovićeva grupa na sjeveru Kosova najbolje svjedoči o tome da je zločin u tom dijelu svakodnevna realnost koja narušava zakonitost prava i sloboda građana".

Prema njegovim riječima, američke sankcije ovoj grupi, legitimišu akciju Policije Kosova prije nekoliko sedmica u sjevernim opštinama, protiv švercera ilegalne robe.

"Odgovorna za trgovinu robom, novcem, narkoticima i oružjem između Kosova i Srbije, ova grupa je najbolji dokaz da je kriminal na sjeveru Kosova svakodnevna realnost koja krši vladavinu prava i prava, slobode i dobrobiti građana. Današnja odluka Sjedinjenih Američkih Država potvrđuje legitimnost akcija Policije Kosova prije nekoliko sedmica u sjevernoj opštini Mitrovica protiv švercera ilegalne robe. Borićemo se protiv veza međuetničke saradnje kriminalnih grupa i njihovog transnacionalnog dometa kroz saradnju zvaničnika naših institucija, bez obzira na etničku pripadnost, i međunarodnu saradnju sa našim saveznicima i partnerima“, rekao je Kurti.

Prema njegovim riječima, organizovani kriminal predstavlja prijetnju nacionalnoj bezbjednosti i prioritet Vlade Kosova je borba protiv organizovanog kriminala i korupcije.