Direktor ove ustanove

Studenti koji koriste studentske domove u Prištini moraće da pokažu potvrdu da su vakcinisani ili da svaka dva dana rade testove i prilažu dokaz da su negativni na koronavirus, poručio je direktor ove ustanove Fatmir Sfishta, prenosi Reporteri.

Sfishta kaže da će to pravilo važiti bez obzira na odluku o tome da li Studentski centar biti popunjen maksimalnim ili prepolovljenim kapacitetima.

On dodaje da se sve pripreme obavljaju kao da će biti popunjeni svi kapaciteti, ističući da će primiti onoliko učenika koliko im bude preporučeno.

„Mi se pripremamo kao da nema pandemije i želimo da nam se dozvoli prijem svih učenika koliko imamo kapaciteta, ali posljednju riječ će dati stručnjaci", rekao je Sfishta.

Prema njegovim riječima, ukoliko kapaciteti studentskih domova budu popunjeni u potpunosti, to će biti izazov u borbi protiv koronavirusa.

„Prošle godine smo se jako dobro izborili sa jednim studentom u jednoj prostoriji, ali ako se ove godine odluči da se popune svi kapaciteti, onda će ovo biti zdravstveni izazov s obzirom da je najnoviji soj koronavirusa koji se i lakše širi“, rekao je Sfishta i naglasio da je gotovo svo osoblje Studentskog centra vakcinisano što će im pomoći u borbi protiv koronavirusa.

Izvor: Kosovo Online/Reporteri