Sve da su i imali volju

Novoizabrani predsjednik Demokratske partije Kosova Memli Krasniqi rekao je da u odluku o njegovom izboru za lidera ove stranke nisu umešani osnivači ove stranke Hashim Thaçi i Kadri Veseli koji se nalaze u Hagu, prenosi Klan Kosova.

Krasniqi je istakao da Thaçi i Veseli nisu mogli da budu umešani u ovu odluku, sve da su i imali volju.

„Veseli je zaustavio svoju političku aktivnost od dana kada je otputovao u Hag, a njegova i tuđa bitka su bitka za pravdu, da se dokaže i zapečati njihova nevinost, ali i čistota OVK. Normalno je da im nedostaje PDK, ali oni nisu uključeni ni u kom obliku ili na bilo koji način, jer je to nemoguće čak i da je postojala volja“, rekao je Krasniqi.

On je naglasio da je ušao u trku za predsednika PDK, jer se, kako kaže, osjećao obaveznim da pomogne stranci u ovom periodu.

„Osjetio sam se obaveznim da preuzmem ovaj teški teret, i pomognem stranci u najtežoj situaciji od osnivanja. Imam 18 godina aktivnosti u PDK, prešao sam dug put u svim nivoima organizacije od svoje 24. godine. Imao sam tu sreću da sarađujem sa bivšim predsjednicima Thaçijem i Veselijem i kroz svoje angažovanje izabran sam za poslanika u šest mandata i za ministra u dva mandata, predsjedavajućeg Demokratske omladine Kosova na pet godina. Bio sam dio važnih situacija, uključujući proglašenje nezavisnosti Kosova. Stoga, iako smo danas u teškoj poziciji, moramo gledati u prošlost sa fokusom na budućnost“, rekao je Krasniqi.

Izvor: Kosovo Online/Klan Kosova