Što je prije moguće

Kosovo već tri godine u potpunosti stagnira u svim oblastima, zbog čega je potrebno da se, što je prije moguće, organizuju prijevremeni parlamentarni izbori, zaključak je sjednice Predsjedništva Demokratske partije Kosova.

PDK saopštila je na Facebooku da su članovi Predsjedništva na sjednici pozdravili glasanje u Parlamentarnoj skupštini Savjeta Evrope, gdje je usvojen Izvještaj kojim se otvara put za članstvo Kosova u toj međunarodnoj organizaciji.

Predsjednik PDK Memli Krasniqi zahvalio je Alijansi liberala i demokrata Evrope (ALDE) na velikoj posvećenosti "na svakom koraku" u interesu Kosova, pa i kada je u pitanju članstvo u Savjetu Evrope.

PDK smatra da članstvo Kosova u toj organizaciji, na čemu se godinama radi, služi jačanju demokratije, vladavine prava i ljudskih prava.

Zato pozivaju kosovske institucije da lobiraju i koordiniraju sa svim međunarodnim saveznicima tokom mjeseca, kako bi konačno glasanje Komiteta ministara SE, koje će se održati u maju, bilo pozitivno, dodaje se u saopštenju.

U PDK su, kako kažu, uviđajući političku i ekonomsku stagnaciju u zemlji, a posebno štetu za građane, uvjereni da da su Kosovu potrebni novi prijevremeni izbori što je prije moguće.

"Vjerujemo da je građanima potrebna kredibilna, sposobna vlada, koja će poboljšati kvalitet života i razviti Kosovo, koja je u potpunoj stagnaciji više od tri godine. PDK je od februara odlukom Upravnog savjeta, započeo mobilizaciju svih struktura za nove izbore. U međuvremenu, 27. marta, predsjednik Memli Krasniqi je zvanično predložio Bedri Hamzu za kandidata za premijera Kosova", navodi se u saopštenju stranke.

Izvor: Kosovo Online