Bivši ministri, poslanici...

Na američkoj crnoj listi, na kojoj se od sada nalazi i bivši predsjednik i premijer Albanije Sali Berisha, i dalje se su imena bivših ministara, poslanika, gradonačelnika i raznih kosovskih zvaničnika poput Fatmira Limaja, Rexhepa Selimija, Dauta Haradinaja, Samija Lushtakua, Rustema Mustafe i Azem Syle, prenosi Reporteri.

Građani Kosova, koje je blokiralo Ministarstvo finansija SAD bivši su pripadnici OVK, osuđeni za ratne zločine i članovi terorističkih grupa na Bliskom istoku.

Tu su i Ramiz Lladrovci, Gafur Elshani i Emrush Chemajili, a iako je preminuo, na spisku se još uvijek nalazi i Haradin Balaj, bivši član OVK.

Pored bivših pripadnika OVK, na američkoj crnoj listi nalazi se i ubijeni terorista Lavdrim Muhaxheri.

Na spisku su i Naser Kelmendi, Besnik Kelmendi, Elvis Kelmendi i Liridon Kelmendi, osumnjičeni da su mafijaški vođe i šefovi narko bandi.

Kada je riječ o državljanima Albanije koji su na crnoj listi, pored Salija Berishe i njegove porodice, tu su još i socijalistički lider Tom Doshi i članovi njegove porodice.

Od 30. jula 2019. godine, nepoželjna osoba za ulazak u SAD je i bivši gradonačelnik Dursa Vagnjush Dakosu i njegova porodica, a kao razlog se navodi njegova umješanost u korupciju.

Osim Albanaca iz Albanije, na crnoj listi su i Albanci iz Sjeverne Makedonije, a Menduh Thaçi, Nuri Bexheti, Xhemajl Hyseni, Xhezair Shaqiri, Daut Rexhepi, Xhevat Ademi, Gafur Adili su neka od imena iz Sjeverne Makedonije na ovoj listi.

Tu su i makedonski Albanci koji se bore za terorističke grupe u Siriji i Iraku, prenosi Reporteri.

 Izvor: Kosovo Online/Reporteri