Bivši gradonačelnik Kačanika

Bivši gradonačelnik Kačanika Xhabir Zharku izjavio je, povodom suđenja za zloupotrebu službenog položaja koje se protiv njega vodi od 2008. godine, da nije korumpiran, da je žrtva tračeva i da je pravda na Kosovu selektivna i nije ista za sve, prenosi Reporteri.

Zharku tvrdi da doživljava osvetu od strane pravosudnog sistema, jer nije korumpiran.

"Suočavam se sa izuzetno teškom i nepodnošljivom situacijom - stalno u ime pravde. Svakodnevno se tvrdi da je pravda na Kosovu selektivna i nije ista za sve. Suočen sam sa situacijom koju su stvorili Unmik i Euleks, nikada nisam mislio da neko može biti kažnjen zbog tračeva. Osuđen sam samo zato što sam u pogrešno vrijeme prisustvovao sastanku sa pogrešnim ljudima", rekao je Zharku.

Zharku je istakao da na sudbinu čovjeka ne sme da utiče tehnička greška.

"Smatram da odluke nisu ni preispitane. Skandal je suprotstaviti se dokazima koji su bez ikakvog osnova, navoditi me u ženskom rodu u dokumentu u kom to nije dopušteno i opravdavati to tehničkom greškom. Ne može tehnička greška da bude presudna za sudbinu čovjeka", isitiče Zharku.

On je takođe je ukazao na kašnjenja u sprovođenju sudskog procesa koji se protiv njega vodi.

"Bilo je podnesenih žalbi koje su trajale više od mjesec i po dana. Uvijek su u pitanju kašnjenja i grešaka za greškom", kaže bivši gradonačelnik Kačanika.

Naglašava da nikada nije prekršio zakon i dodaje da je u svakom trenutku štitio građane Kačanika.

"Optužen sam zbog zgrade koju su preuzeli bivši borci i podneo sam zahtjev za izgradnju na tom zemljištu i tako je sve počelo. Upravo sam sprovodio zakon. Apsurdno je optuživati gradonačelnika za pitanja koja moraju da prođu kroz pravnu proceduru", kaže Zharku.

Zharku kaže da će sudski postupak koji se protiv njega vodi zastrašiti i investitore i naglašava da je jedini gradonačelnik koji je odlukom Skupštine opštine doneo odluku o zabrani kockanja.

"Ne mogu da navodim imena. Blokirao sam put onima koji su se bavili  švercom i jedini sam gradonačelnik koji je odlukom Skupštine opštine doneo odluku o zabrani kazina", zaključuje Zharku.

Izvor: Kosovo Online/Reporteri