Uprkos pandemiji

Veliki priliv registrovan je tokom vikenda na svim graničnim prijelazima na Kosovu, a takođe i preko aerodroma „Adem Jashari“ u Prištini. Prema statističkim podacima Policije Kosova tokom proteklog vikenda na teritoriju Kosova ušlo je 70.047 građana. Prema tim statistikama, u subotu, 19. decembra, na teritoriju Kosova preko graničnih prelaza ušlo je 26.583 građana, dok je u nedjelju, 20. decembra, ušlo 30.0 72 ljudi, što ukupno iznosi 55. 655 ljudi. Takođe tokom ova dva dana samo preko aerodroma "Adem Jashari".

Uprkos situaciji sa pandemijom kovida-19, zbog koje su mnoge evropske države u izolaciji, veliki broj kosovskih građana koji žive i rade u EU, doputovao je proteklog vikenda na Kosovo za praznike, prenosi Reporteri.

Veliki priliv registrovan je tokom vikenda na svim graničnim prijelazima na Kosovu, a takođe i preko aerodroma „Adem Jashari“ u Prištini.

Prema statističkim podacima Policije Kosova tokom proteklog vikenda na teritoriju Kosova ušlo je 70.047 građana.

Prema tim statistikama, u subotu, 19. decembra, na teritoriju Kosova preko graničnih prijelaza ušlo je 26.583 građana, dok je u nedjelju, 20. decembra, ušlo 30.072 ljudi, što ukupno iznosi 55. 655 ljudi.

Takođe tokom ova dva dana samo preko aerodroma "Adem Jashari" stiglo je 13.392 ljudi.

Prema ovim statistikama, 22.143 automobila i 459 autobusa ušlo je na teritoriju Kosova tokom vikenda.

Kosovskim građanima iz dijaspore, koji su krenuli na Kosovo za praznike, nisu potrebni PCR testovi, sa izuzetkom onih koji nemaju prebivalište na Kosovu i koji dolaze iz zemalja koje se smatraju „zemljama visokog rizika“, prema klasifikaciji Evropskog centra za prevenciju i kontrolu bolesti.

Nijedan građanin Kosova koji dolazi na Kosovo ne podleže mjeri karantina, odnosno dvonedjeljne izolacije, dok se na one koji dolaze iz visoko rizičnih zemalja i koji nemaju prebivalište na Kosovu, primjenjuje preventivna mjera sedmodnevne izolacije.

Izvor: Kosovo Online/Reporteri