Fizički sukob dogodio se juče u Drenasu između dvojice imama Islamske zajednice Kosova, hodže Osmana Musliua i sekretara Centalnog savjeta Islamske zajednice u toj opštini Esata Bajraktarija, prenosi Reporteri.

Prema riječima Bajraktarija, Musliu ga je napao dok je bio na svom radnom mjestu.

"On je pokrenuo raspravu. Počeo je sa uvredama koje su nedopustive za čovjeka koji tvrdi da je vjerski vođa. To nije prvi put, jer smo već nekoliko puta imali problema sa ovim čovjekom u Savjetu Islamske zajednice", istakao je Bajraktari.

Kako je naveo, ne zna zašto su njih dvojica zadržana 24 sata, kada je on taj koji je slučaj prijavio policiji.

"Ovo je veoma zanimljivo. Ja sam prvi prijavio slučaj. Dao sam izjavu, a nakon odlaska kući, pozvan sam da ponovo dam izjavu i rečeno mi je da je tužilac naredio da ostanem. U pritvoru smo ostali 24 sata", dodao je Bajraktari.

Advokat Gazmend Halilaj, koji brani Musliua, izjavio je, međutim, nešto sasvim drugačije.

Prema riječima Halilaja, Musliu je bio provociran, zatim je napadnut od strane druge strane, te je reagovao u samoodbrani.

"Ovo se dogodilo kao rezultat niza nepravdi prema mom klijentu od strane Centralnog savjeta Islamske zajednice, gdje on daje doprinos već 36 godina. Poslije teških reči je napadnut, a djelovao je samo u neophodnoj odbrani. Druga strana je isprovocirala mog klijenta i sve što je uradio je u samoodbrani", istakao je Halilaj.

Dodao je takođe da je njegov klijent zadržan u pritvoru bez ikakvog osnova.

"Policija je zavarala državnog tužioca, a moj klijent je zadržan 48 sati. Nakon toga je tužilac opozvao odluku, jer je video da nije bilo razloga da moj klijent ostane u pritvoru", poručio je Halilaj.

U međuvremenu, predsjednik Islamske zajednice Kosova u Drenasu Valon Bekuku istakao je da je još uvijek rano da komentariše o ovom slučaju.

Izvor: Kosovo Online/Reporteri