Kosovo u poljednja 24 časa

Više slučajeva fizičkog, mahom porodičnog nasilja, uz silovanje, prijavljeno je Policiji Kosova za posljednja 24 časa. Sa izuzetkom jednog, u svim su žrtve bile žene. Uz to, u sabraćajnoj nesreći u Uroševcu poginula je žena koja je pješačila kada je na nju naleteo vozač.

U Gnjilanu je žena prijavila silovanje koje se, po njenom svjedočenju dogodilo prije nekoliko nedjelja i koje su izvršila dvojica muškarca za kojima policija sada traga.

U istom gradu uhapšen je muškarac koji je fizički napao svoju suprugu, nanevši joj tjelesne povrede. Pritvoren je, a žena je medicinski zbrinuta.

Takođe u Gnjilanu uhapšen je još jedan muškarac nakon što je telefonom pretio svojoj bivšoj supruzi. I on je pritvoren.

U Prištini je jedan muškarac napao svog brata koji je kasnije medicinski zbrinut dok je napadač uhapšen i određen mu je pritvor.

U Kosovu Polju uhapšen je, a potom i pušten muškarac nakon što je fizički napao svoju suprugu koja je na liječenju.

U Suvoj Reci je jedna žena prijavila takođe napad svog partnera. Kako je obavjestila policiju, fizički napad sa pet udaraca po različitim dijelovima tijela dogodio se uslijed ljubomore. Ona je medicinski zbrinuta, ali napadača policija, kako navodi, nije pronašla.

U istom mjestu je prijavljeno da je osobi koja je protiv jednog muškarca podnela tužbu, grupa od nekoliko osoba namjerno ubila psa.

I u Klini je uhapšen muškarac zbog napada na svoju suprugu. I ovdje je žena medicinski zbrinuta, a napadač poslat u pritvor.

U Đakovici takođe, ali su poslije prijave nasilja, a odlukom tužioca oba supružnika puštena, dok je slučaj u redovnoj proceduri.

Samo je jedan slučaj zabilježen u kojem je žena vređala i to policijske službenike, uz to se još oglušivši i o policijsku naredbu. Ovaj slučaj se takođe dogodio u Đakovici.

Jedna žena preminula je juče u Prištini, nakon što je teško povređena u Uroševcu dok je pješačila, kada ju je kolima udario vozač sa Kosova. Ona je prebačena u Prištinu u klinički centar, ali je preminula.

I dva radnika KEK-a potukla su se juče uveče oko 7 časova u Obiliću nakon svađe i obojica su povređena.

Kako je navedeno u dnevnom policijskom izvještaju, oni su prvu pomoć primili u Obiliću, da bi potom bili prebačeni i na univerzitetsko-klinički centar, ali kasnije i u pritvor.

Izvor: KoSSev